Kom godt i gang her efter sommerferien

Vi håber alle har nydt sommerferien – uanset om den blev brugt hjemme eller på ferie (i nord eller syd).

Posted by Torben on januar 27, 2017

Vi håber alle har nydt sommerferien – uanset om den blev brugt hjemme eller på ferie (i nord eller syd). Vi kan alle have brug for at genoplade batterierne, og uanset hvilken facon du har gjort det på, så har du faktisk nu noget du kan bruge til at komme i gang med at tjene penge på nettet med…

Du kan nemlig blogge om din ferie. Enten ved at oprette din egen blog på Blogger.com som jeg beskrev i indlægget “Blogning på Blogger.com er blevet endnu sjovere“, eller på dit eget domæne. Hvis du vil skrive fra dit eget domæne vil jeg anbefale, at du henter det gratis WordPress, som netop lige er udkommet i version 3.0.1.

Blogning kan gøres om mange emner. Du har måske fundet et spændende vinslot i Italien, et osteri i Frankrig, en golfklub i det spanske eller noget helt andet. Gerne noget specielt og unikt. Det giver dig nemlig en niche. Nicher beskrev jeg i august 2009 med 23 forskellige konkrete eksempler. Dem kan du selv se en oversigt over i artiklen “Hvad kunne du bruge nicherne til?“.

Du har måske også et par spændende videoer med hjem. Dem kan du uploade til YouTube, og bagefter linke til fra din blog. Det behøver ikke være nogen super-kvalitetsvideo for at være sjov for andre. Da vi var i Frankrig faldt vi f.eks. straks for Asterix-parken, og hver gang vores 3 børn ser en af videoerne, så husker de straks de to gange vi har besøgt Parc Asterix.

[Selv to besøg i Legoland i Billund blev sammenlignet med det franske – og det var vi måske selv lidt skyld i… ]

Det bedste ved videoformatet er, at folk er vilde med videoer – og det samme er søgemaskinerne, hvis du lærer at skrive de rigtige nøgleord så folk finder dine videoer når de søger informationer om dit emne.

Dengang jeg administrerede en blog om Frankrig var der flere som brugte bloggen som kilde til inspiration for deres egen ferie. Tilkendegivelser i personlige mails varmer – ganske som de klik på Adsense-reklamer som også fulgte i kølvandet på blogningen.

I et svagt øjeblik lod jeg mig friste af at revidere blogningsaktiviteterne, og jeg sløjfede bloggen om det at holde ferier i Frankrig. Det bør du aldrig gøre. Havde jeg lært samme lektion som den oprindelige forfatter for denne blog, Britt Malka, så havde jeg enten ladet bloggen være til jeg fik lyst til at skrive igen, eller også havde jeg oprettet en kollektiv blog, hvor flere fik en chance for at skrive.

Jeg håber med disse ord at have inspireret dig til at tænke på en ny ide til din egen blogmulighed, og jeg ønsker dig held og lykke med blogningen. Skriv gerne en kommentar med link til din nye blog så andre også kan blive inspirerede og motiverede til at tage handling.