Sælg mere via affiliates

Jeg har mest behandlet begrebet “affiliate” ud fra brugerens synspunkt, og ikke fra sælgerens, men her vil jeg lige givet

Posted by Torben on januar 27, 2017

Jeg har mest behandlet begrebet “affiliate” ud fra brugerens synspunkt, og ikke fra sælgerens, men her vil jeg lige givet et kort oprids af, hvad begrebet står for, og hvordan både bruger og sælger kan drage stor fordel af det.

Når noget sælges via et affiliate system, betyder det i praksis, at en sælger har en vare, som han giver andre mulighed for at sælge, men uden at de behøver at have varen på lager. Affiliaten behøver bare et enkelt link, og når andre køber via hans link, får han nogle penge. Summen kan svinge fra nogle få procent til hele 100 % (jeg giver fx mine affiliates 100 % af indtægten, når de sælger min PayPal e-bog videre).

For affiliaten indebærer dette system den fordel, at han ikke behøver at have sit eget produkt. Han behøver ikke at skrive salgs-sider eller at tage sig af forsendelse eller kundeservice. Det er nemme penge direkte ned i lommen på ham.

For sælgeren er der en kæmpe-fordel, som mange sælgere desværre for dem selv endnu ikke har opdaget.

Mange, der fremstiller et produkt, tænker nemlig:

“Jeg vil hellere tjene 100 % selv end at give fx 50 % til en affiliate”.

Men der er noget helt galt i ovenstående regnestykke. For det er i virkeligheden et spørgsmål om at tjene 0 % eller 50 %.

Produkt-indehaveren har en salgsside. Han finder 1000 potentielle kunder, der besøger salgssiden, og 1 % køber måske fra den. Altså har han 10 salg, hvor han får 100 % af beløbet.

Men hvis han havde haft 10 affiliates, ville hver af disse måske have sendt ham 100 potentielle kunder. Det er 1000 nye potentielle kunder, og igen får han 10 salg, men beholder kun 50 %.

Imidlertid ville dette ikke have været muligt, hvis han ikke havde haft affiliates. Så han får 50 % af noget i stedet for 100 % af ingenting.

Kan du se det?
En af de rigtig dygtige inden for marketing, Marlon Sanders, får størstedelen af sin traffik og sit salg via affiliates.

Hvis du har et produkt, du gerne vil sælge, er det altså en rigtig god ide at tilbyde et affiliate-program. Hvordan kan du så gøre det?

Der er flere muligheder.

Du kan enten installere et script, der søger for affiliate-delen alene. Jeg har prøvet sådan et engang, men jeg syntes, at det var lidt bøvlet at have med at gøre.

Jeg har været (og ER) meget gladere for Rapid Action Profits, der er en engangs-investering, som kan bruges på alle dine nuværende og fremtidige produkter.

Det smarte ved RAP er, at kunden automatisk får et affiliate-link, der er nemt at bruge, og det vil inspirere til, at kunden videresælger dit produkt frem for at give ulovlige kopier væk, hvis du skulle være bange for tyveri af dit værk. Det vil også være nemt for kunden i det hele taget at sprede ordet om dit produkt, og dermed lave penge til jer begge to. RAP sørger både for at modtage betaling via PayPal, at sende download-link til din kunde og for at styre affiliate-systemet.

Hvis du ikke bryder dig om at skulle installere noget på din egen server, kan du betale dig fra det ved at benytte en affiliate-portal som fx Clickbank.com eller PayDotCom eller e-junkie.

Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig, hvis du har et produkt, du sælger, at indbefatte et affiliate-system af den ene eller anden art i det.