Specialisering eller spredning – hvad virker bedst?

Nogle undrer sig lidt over om det bedst kan betale sig at specialisere sig på én blog eller om det

Posted by admin on januar 27, 2017

Nogle undrer sig lidt over om det bedst kan betale sig at specialisere sig på én blog eller om det bedre kunne betale sig at sprede indsatsen ud over flere blogs. Spørgsmålet afhænger af hvad du gerne vil opnå. I denne artikel vil jeg fortælle dig om to vidt forskellige strategier med hver sine fordele.

Hvis du kun skriver om ét emne

Hvis du kun skriver om ét emne, så vil det være meget naturligt at skrive en masse indhold på den samme blog. Jo mere indhold, jo bedre placering i søgemaskiner når Google finder ud af, at der er en masse kvalitetsindhold på din blog. Hvad mange så overser er, at en god placering i søgemaskiner afhænger af flere faktorer:

• antallet af links TIL dit indhold
• kvaliteten af dine søgeord set i forhold til resten af indholdet på bloggen
• PageRank, Alexa m.v.

Når du skriver et tweet om en ny artikel på din blog laver du allerede første link til dit indhold. Du kunne også annoncere din nye artikel på din Facebook-profil for at lave link nr. 2. Men har du tænkt over at bruge nyhedsgrupperne til din markedsføring? Mange glemmer denne kilde til links, men din signatur i indlæg du skriver er en god kilde til gode links.

Nyhedsgrupperne bliver nemlig syndikeret på mange domæner. Ad den vej kan én signatur måske blive til 30 links på ingen tid – og hvis debatten derefter interesserer mange mennesker ender din signatur med at flerdoble den effekt som bare et link får.

Sagt ligeud: nyhedsgrupperne er den nemmeste kilde til mange links

Når det gælder kvaliteten af dine tekster på din blog skal du være opmærksom på ikke at over-optimere dit indhold. Det har jeg beskrevet i en artikel med titlen “Pas på SEoO“. Hvis du ikke har læst den artikel, så er der ingen grund til at gentage indholdet i denne artikel, for så er du velkommen til at læse artiklen ved at klikke på titlen, da denne artikel så åbnes i et nyt faneblad.

PageRank kan du tjekke herfra: www.prchecker.info.

Hvis du gerne vil forbedre dine resultater hos Alexa, så kig på denne side: www.alexa.com/siteowners.
Hvis du skriver om flere emner

Hvis du derimod skriver om flere emner, som ikke har noget til fælles, vil det være bedst at have hver sin blog til hver sit emne. Lad os tage et eksempel på hvorfor, og se hvornår det er bedst at have flere emner på samme blog med hver sin kategori i forhold til hver sin blog til hvert emne.

Du skriver om følgende emner:

Laksefiskeri – tandregulering – mascara – vægttab – konditionstræning – mode – livsstil – computere – operativsystemer – ørredfiskeri – tandblegning.
Kan du allerede se nogle ting, der passer sammen?

• Laksefiskeri og ørredfiskeri hænger naturligt sammen. Du kunne derfor med fordel have de to emner på én blog med hovedtemaet “Fiskeri – hvad du bør vide for at få flere fisk på krogen“
• Mascara, livsstil og mode hænger også naturligt sammen. Mange ville vælge at samle de tre på én blog. Men du kunne medtage vægttab og konditionstræning som ekstra kategorier, og så lade hovedtemaet være: “Livsstil – vægttab, træning og mode i hverdagen“
• Tandblegning og tandregulering passer også sammen på én blog, ligesom computere og operativsystemer passer sammen på en anden blog

Hvis du samlede alt på én blog ville det skabe forvirring

I ovenstående eksempel ville det skabe forvirring om hvad dit hovedtema var, og du vil være i alt for skarp konkurrence om at skrive MANGE indlæg for at ramme din målgruppe hvorimod du med tre blogs ville have en større chance for at ramme din målgruppe med relevant information hver gang du skrev.

Hvis du samtidig sørger for at linket til din livsstils-blog er i signaturen i nyhedsgrupper der passer sammen med de emner, og linket til fiskeriet er med i signaturen i dk.fritid-hierarkiet, så begynder du allerede at målrette din signatur til din målgruppe.

Spredning på den rigtige måde

Det handler alt sammen om at sprede sig på den rigtige måde. Når du har adgang til bannerreklamer for hver sine områder kan du målrette trafikken så du både høster god indtjening via Adsense, men også tjener penge på at folk måske inspireres til et prøveabonnement på et boligmagasin når de nu alligevel var på din livsstilsblog – eller bladet iForm når de alligevel skulle i gang med lidt konditionstræning eller et mere generelt vægttab.